Tejon – Before & After

When my client purchased this house, it was hardly apparent that this was originally a “stick style” home. The previous owner’s remodel was an attempt to convert the style to “Swiss chalet”.

Located within a historic preservation overlay district, an additional design review prior was required prior to permit approval. This zoning designation mandated that changes be “in keeping with” the character of the historic neighborhood, not necessarily an exact historic replica.

The siding was completely removed and replaced with cedar shingles, and a new front porch and rear porch were designed and constructed.  The size, spacing, and moulding profiles for each element were detailed very carefully, recollecting the original stick-style vocabulary.

Before, as a "Swiss Chalet"

Before, as a "Swiss Chalet"

After, with Stick Style features

After, with Stick Style features

A flight of side stairs is tucked behind a low shingle wall to provide easy access for the owner from his car, parked on permeable paver tire strips rather than a concrete drive. The mail carrier gave a special “thank you” to us for those steps, which are also a convenient shortcut on his walking route from the neighbor’s porch.

Tejon-side-stairs

A flight of steps is tucked behind a low wall next to the front door.

Advertisements

0 Responses to “Tejon – Before & After”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s





%d bloggers like this: